menubalk


Conversatie vreemde talen

Als je met een cursus een vreemde taal in theorie hebt geleerd, ben je vaak onvoldoende geoefend in het spreken en is er, zeker in het begin, toch een barrière om zich in die taal daadwerkelijk uit te drukken.
 

Conversatie - Gilde Dordrecht

Maar niet als je in groepsverband bij een vrijwilliger de taal hebt horen spreken, zelf antwoord hebt moeten geven, gecorrigeerd bent en je kennis hebt uitgebreid.

Voor het oefenen in het spreken van een vreemde taal zijn er momenteel negen groepen actief waarin Frans, Duits, Engels, Zweeds, Spaans en Italiaans worden aangeboden. Elke groep heeft een begeleider, die door studie en / of ervaring de taal uitstekend beheerst. Deze begeleider heeft meestal geen onderwijsbevoegdheid of onderwijservaring. Dat hoeft ook niet, want er wordt geen les gegeven, maar onder deskundige leiding geoefend in het gebruik van de andere taal.

De begeleider vraagt geen vergoeding, wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij eventueel gemaakte kosten vergoeden. Als er studiemateriaal moet worden aangeschaft komt dat ook voor rekening van de deelnemer. Het Gilde vraagt van de deelnemers een bescheiden bijdrage ter dekking van de kosten van de organisatie.

De groepen zijn als regel niet groter dan 6 personen. Zij komen wekelijks of tweewekelijks bijeen in een informele sfeer waardoor het gemakkelijk praat.
 

 

© Copyright 2015 - 2018 Stichting Gilde Dordrecht  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacyverklaring  |  Cookies  |  Disclaimer